Waste & Facility

The grass is greener

Waste & Facility

Volgens een rapport van het ING zal in 2025 de wereldbevolking groter zijn dan 8 miljard mensen. Dit zorgt voor een hogere vraag aan voedsel en andere producten, waardoor de wereldwijde productie van afval zal toenemen. Dit afval moet weer verwerkt worden. Hoe kan een elektrotrekker bijdragen om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen?

Efficiëntie en veiligheid

Afvalverwerking is lang niet zonder problemen. Er zijn echter maatregelen die we kunnen nemen om de effecten te minimaliseren, en het begint allemaal met een efficiënte verwerking van het afval. Het verplaatsen van veel afval hoeft geen uitdaging te zijn. Onze machines kunnen namelijk een trein afvalcontainers tegelijkertijd en efficiënt trekken.

Efficiënter werken

Afvalcontainers verplaatsen is een moeizaam proces wanneer ze met de hand worden verplaatst. De gebruiker moet veel fysieke kracht leveren, waardoor hij of zij sneller uitgeput is. Dit is inefficiënt en kost veel tijd. 

Wanneer onze elektrotrekkers worden gebruikt hoeft de gebruiker geen kracht te gebruiken en wordt daardoor volledig ontlast. Daarnaast kunnen er meerdere containers achter elkaar geplaatst worden om een trein te vormen. Hierdoor hoeft de werknemer minder vaak heen en weer te lopen. U kunt zich voorstellen dat dit vele malen efficiënter werken is dan handmatig te werk gaan.

 

Veiligheid

Het verplaatsen van rol- en afvalcontainers gaat niet altijd zonder gevaar. In een analyse van ongevallen door het Rijksintituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat in de afvalsector chauffeurs vaak slachtoffer zijn van een ernstig bedrijfsongeval. Een belangrijke oorzaak van een ongeval is het ontbreken of falen van een noodstopvoorziening. Onze elektrotrekkers zijn daarom standaard voorzien van twee veiligheidsvoorzieningen:

 

  1. Automatische rem. onze elektrotrekker beweegt pas, wanneer de flipper bewogen wordt. Wanneer iemand onwel wordt en het bewustzijn verliest, zal er geen druk meer staan op de flippers, waardoor deze naar neutrale stand terugkeert en de automatische rem geactiveerd wordt.
  2. Bellybutton. wanneer de elektrotrekker tegen de bestuurder aanrijdt zal de rode bellybutton tegen de bestuurder aankomen en automatisch ingedrukt worden. Dit activeert een veiligheidsmechanisme, waardoor de elektrotrekker automatisch een noodstop maakt en enkele centimeters terugrijdt om afstand te creëren tussen de elektrotrekker en de bestuurder.

Toepassingen

De T3500-Push is een optie voor de T3500, waar de gebruiker aan de hand van een afstandsbediening de T3500 bedient. Dit is handig voor afvalcontainers met vier zwenkwielen, zodat de gebruiker eenvoudig kan sturen, terwijl de elektrotrekker alle kracht levert. 

De T1000-Platform kan een trein van E-frames vormen waar eenvoudig afvalcontainers in geplaatst kunnen worden. Door de lage instap en verstelbare disselkop en rugleuning is de T1000-Platform een comfortabele manier om efficiënt uw afvalcontainers te verplaatsen.

De T1000-D kenmerkt zich door zijn relatief lage opbouw, waardoor het mogelijk is om haken en/of koppelingen te monteren bovenop de elektrotrekker. De T1000-D kan daarom gebruikt worden om eenvoudig twee kliko’s tegelijk te vervoeren.

Ontlast uw personeel en zorg ervoor dat ze effectiever en met meer plezier werken.

Wat zeggen anderen over ons?

"Voorheen verplaatsten we de zware waskarren met de hand, maar met de Movexx T1000 kunnen we in een treintje met meerdere karren rondrijden. Het is een heel stuk relaxter, ook voor mijn rug"

Alex @ Rietveld ActiVite

"Met de Movexx T2500-Platform kunnen we makkelijk en snel dingen transporteren van A naar B. Het is wendbaar, trekt snel op en is fijn om op te rijden"

Marcel, transportmedewerker @ Amphia Ziekenhuis

Lees onze blogs

Investeren in vitaliteit op de werkvloer loont

Investeren in vitaliteit op de werkvloer loont

Bij vitaliteit draait het om de hoeveelheid levensenergie of simpel gezegd om lekker en gezond in je vel zitten. Een gezonde levensstijl is daarbij het uitgangspunt. En deze gezonde levensstijl ontwikkel je niet alleen in je vrije tijd, maar zeker ook op de werkvloer....