Retail & Distribution

Verbeter het logistiek proces!

Retail & Distribution

In de retail sector worden dagelijks veel producten op rolcontainers vervoerd. Deze rolcontainers worden in warenhuizen gevuld om vervolgens getransporteerd te worden naar de winkels. Hoe verloopt dit proces en kan dit efficiënter?

Een zware klus

De winkels bevinden zich vaak in winkelcentrums waar de vrachtwagen niet altijd voor de deur kan parkeren. Hierdoor moet de chauffeur een lange afstand afleggen. Chauffeurs hebben dan lichamelijk veel te verduren doordat zij de rolcontainers met de hand verplaatsen. Dit kost veel fysieke kracht en is inefficiënt, doordat ze hooguit 2 rolcontainers tegelijk kunnen verplaatsen. Dit zijn twee problemen die verholpen kunnen worden met slechts 1 oplossing: de Movexx elektrotrekkers. Door een elektrotrekker te gebruiken wordt de chauffeur volledig ontlast en kan hij of zij een trein van karren vormen.

Efficiënter werken

In de retail & distributie is tijd een belangrijke factor. De chauffeur heeft zich aan een planning te houden en voor de klant is het noodzakelijk dat de producten op tijd geleverd worden. De tijd die een chauffeur besteedt aan het verplaatsen van de rolcontainers kan aanzienlijk verminderd worden wanneer een elektrotrekker ingezet wordt. Een elektrotrekker is door de krachtige motor in staat om meerdere rolcontainers aan zich te koppelen waardoor een trein ontstaat. Hierdoor kunnen veel rolcontainers tegelijk vervoerd worden, waardoor de trailer sneller leeg is. Tijdbesparend en efficiënt!

Ontlast uw personeel

Het verplaatsen van rolcontainers is een zware klus. Uw werknemer moet veel fysieke kracht leveren wat vermoeiend is, maar ook blessures met zich mee kan nemen. En dan hebben we het nog niet over wat voor risico het op de langere termijn met zich meebrengt. Een elektrotrekker neemt al deze risico’s weg door de fysieke belasting op zich te nemen. Uw werknemer hoeft niet meer te duwen en te trekken, waardoor er geen vermoeidheid optreedt en er langer effectief gewerkt kan worden.
Ontlast uw personeel en zorg ervoor dat ze effectiever en met meer plezier werken.

Wat zeggen anderen over ons?

"Voorheen verplaatsten we de zware waskarren met de hand, maar met de Movexx T1000 kunnen we in een treintje met meerdere karren rondrijden. Het is een heel stuk relaxter, ook voor mijn rug"

Alex @ Rietveld ActiVite

"Met de Movexx T2500-Platform kunnen we makkelijk en snel dingen transporteren van A naar B. Het is wendbaar, trekt snel op en is fijn om op te rijden"

Marcel, transportmedewerker @ Amphia Ziekenhuis

Lees onze blogs

Wat ergonomie kan doen voor uw bedrijf en uw medewerkers?

Een slecht ontworpen werkplek leidt tot vermoeidheid en frustratie bij de werknemers. Het vermindert de prestaties en de productiviteit. Nog erger: stelt het uw werknemers onnodig bloot aan het risico op letsel. Er is echter een oplossing en die heet Ergonomie....

5 redenen waarom Lithium LiFePO4 accu’s de beste zijn

Het woord “Lithium” heeft de laatste tijd tot veel verwarring, angst en speculatie geleid. Het is dus geen wonder dat je je afvraagt: "Waarom zou iemand in vredesnaam lithiumbatterijen gebruiken?". Maar wees gerust, we hebben ons huiswerk gedaan. Bij Movexx hebben we...

3 dingen die je moet weten over de revolutionaire MD1000

Vorige maand hebben we de wereld kennis laten maken met de MD1000, een elektrotrekker als geen ander! Niet alleen biedt de MD1000 klanten flexibiliteit in gebruik, maar het biedt klanten de oplossing voor het verplaatsen van karren met vier zwenkwielen. Tot op heden...