Ergonomische elektrische trekkers

Bedrijven zijn continu op zoek naar efficiënte mogelijkheden. Er heerst altijd de vraag of er met de ingezette middelen niet meer resultaat had kunnen worden gerealiseerd. Zo nu en dan is dit niet het geval en moet er gekeken worden naar betere mogelijkheden. Gelukkig zijn daar nu de elektrisch aangedreven trekkers van Movexx.

Compacte, uiterst gebruiksvriendelijke elektrotrekkers waarmee rolcontainers en andere rollende transportkarren eenvoudig en zonder lichamelijke belasting van “a” naar “b” gebracht kunnen worden. Het merendeel van onze elektrische trekkers maken gebruik van krachtige en duurzame lithium batterijen, waardoor het goederentransport omgezet wordt tot een eenvoudige taak. Bovendien zijn onze lithium batterijen verwisselbaar, om het werkproces te optimaliseren. Op aanvraag kan Movexx extra lithium batterijen en een wandsteun leveren. Dit maakt het eenvoudig om de batterijen tussentijds op te laden. Wat het probleem ook is, Movexx biedt een complete oplossing.

 

Werking van onze elektrotrekkers

Een elektrotrekker is gemaakt om een lading op wielen te kunnen duwen of trekken. Hiervoor moet de lading op een trolley geplaatst worden. Wij leveren een standaard haak, die eenvoudig te koppelen is aan de meeste karren en trolleys. Indien de meegeleverde standaard haak niet gewenst is, kan er een op maat gemaakt koppelsysteem ontworpen worden door onze engineers. Op deze manier kunnen wij altijd een passende oplossing bieden voor uw logistieke probleem.  Neem contact op met ons of een van onze dealers voor meer informatie. Wanneer de lading aan de trekker is gekoppeld kunnen eenvoudig zware lasten worden bewogen. Karren kunnen maximaal belast worden en vervolgens aan elkaar gekoppeld worden. Op deze manier wordt de ergonomie verbeterd en leidt dit tot een uitermate efficiënt werkproces.

 

Bespaar kosten en verhoog
de productiviteit van uw bedrijf

Het valt ons nog steeds op dat werknemers in bedrijven handmatig zware ladingen verplaatsen. Het tillen, dragen en duwen van zware ladingen kan op den duur leiden tot aandoeningen zoals rugklachten, klachten aan arm, nek en schouders. Uit onderzoek is gebleken dat fysieke zware werklasten leidt tot een 24% tot 28% hoger ziekteverzuim. Dit is niet alleen erg vervelend voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Als werkgever bent u namelijk verantwoordelijk voor uw werknemers en buiten het feit dat de werknemer niet meer ingepland kan worden voor zijn of haar werkzaamheden, leidt een hoger ziekteverzuim tevens tot meer kosten voor de werkgever.

Met de elektrische trekkers van Movexx is er geen fysieke inspanning meer nodig, die wordt geheel geleverd door de trekker. Het personeel is in dit geval vrijgesteld van het uitvoeren van fysiek zware lasten, en kunnen zij op een ergonomische manier aan het werk gaan.

 

Direct bruikbaar vanwege de gebruiksvriendelijkheid

Onze gebruiksvriendelijke machines maken gebruik van een krachtige elektromotor. Hierdoor kunnen fysiek zware werkzaamheden worden verlicht tot de éénvoud van een handomdraai. Door het wisselbare accupack systeem wordt de flexibiliteit van de machines optimaal benut.

Alle elektrische trekhulpen zijn ontworpen met gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel. Het resultaat is een aanbod van elektrische trekhulpen die per direct bruikbaar zijn.

Aangezien elektrische trekkers geen ladingen van de grond heffen, hoeft er ook geen certificaat voor behaald te worden.

 

Toepassingen voor elektrische trekkers

Elektrische trekkers worden ingezet in verschillende logistieke processen, waaronder de onderstaande punten zich voordoen als enkele voorbeelden:

  • De farmaceutische -en voedingsindustrie: voor het verplaatsen van trolleys en ketels;
  • De retail & distributie: voor het verplaatsen van rolkarren;
  • De industriële sector: voor het verplaatsen van zware machines;
  • De zorgindustrie: voor het verplaatsen van ziekenhuisbedden en karren;
  • De afvalindustrie: voor het verplaatsen van afvalcontainers;
  • Op luchthavens: voor het verplaatsen van karren, containers.

Alles wat op wielen staat kan verplaatst worden met de trekkers van Movexx, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.