Hoe slimme techniek efficiënter werken voor de retail mogelijk maakt

feb 8, 2022 | Blogs

De winkelkarren die achteraan op de parkeerplaats staan wil je toch ook graag weer retour zien bij de ingang van je winkel. Een vrachtwagen vol rolcontainers met producten is net gearriveerd. Alle zware karren verplaatsen van A naar B is tijdrovend en fysiek zwaar werk voor je werknemers. Kan dat niet slimmer?

Movexx ontwikkelt smart electric tugs die helpen. Onze smart electric tugs zijn compact, makkelijk in gebruik en veelzijdig. Zo ontwikkelden we de T1000-Cart Pusher (T1000-CP). speciaal om het verplaatsten van bijvoorbeeld winkelkarren of rolcontainers efficiënter te maken. Hoe dat zit, leggen we uit in dit blog. 

Innovatie
First things first, de Movexx T1000-CP is een variant op de Movexx T1000 Electric Tug. De eerste electric tug die we ontwikkelden. De Movexx T1000 is een echte logistieke allemansvriend. Door de jaren heen zijn er constant verbeteringen in zowel het design als de techniek doorgevoerd. Dat hebben we met de Movexx T1000-CP opnieuw gedaan. Met de winkelwagen module wordt het verplaatsen van zware karren, lichte kost. 

 

Meer verplaatsen met minder personeel 
De Movexx T1000-CP kan een lange slang met karren verplaatsen. Dat werkt eenvoudig. Je koppelt de karren aan elkaar en klikt ze vast aan de T1000-CP. De bestuurder maakt gebruik van een afstandsbediening om de machine aan te sturen die vervolgens de zware werkzaamheden voor zijn rekening neemt. 

Waar eerst twee man personeel nodig waren om dit klusje te klaren, is nu één persoon voldoende. Dat is niet alleen positief voor de bedrijfsvoering, maar ook voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Door te werken met Movexx T1000-CP vermindert de fysieke belasting en wordt het werkplezier verhoogd.
 

Niet harder, maar slimmer werken
De Movexx T1000-CP krijgt zijn energie van een slimme groene accu, die tussen de bedrijven door, in een handomdraai gewisseld kan worden door een volle. De wissel van deze accu duurt maar een paar seconden. Daardoor is de “downtime” van de T1000-CP nihil.

Een andere slimme feature van de Movexx T1000-CP is dat de basis van de machine in breedte aan te passen is, zodat er verschillende maten karren met de Cart Pusher te verplaatsen zijn. Brede karren zijn ook geen enkel probleem voor de T1000-CP.

Deze klanten werken al met de T1000 of T1000-CP:

Sligro, Picnic, Lidl, IKEA, Jumbo, Kaufland, Lekkerland, Bidfood, Edeka, NS en Schiphol 

Overtuigd?
Movexx ontwikkelt slimme oplossingen die retail activiteiten efficiënter, de werknemers productiever en de onderneming winstgevender maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.