Het stimuleren van de detailhandel: Een interview met Movexx CEO

apr 14, 2020 | Blogs

De detailhandel is, net als vele andere segmenten, snel aan het veranderen. De consumenten van vandaag de dag willen snelheid en gemak, wat ertoe heeft geleid dat de retailsector geavanceerde technologieën en innovatieve apparatuur heeft geïmplementeerd om aan de vraag van de klant te kunnen voldoen.

Movexx ontwikkelt al jaren op maat gemaakte en klantspecifieke machines voor de detailhandel. Dit uit zich in een compacte, gebruiksvriendelijke en snel oplaadbare elektrotrekker. Onze beslissing om een Lithium LiFeP04-batterij aan te bieden is precies wat retailklanten willen – betere prestaties met minder stilstandtijd. Onze CEO, Iris van Ravenswaaij, deelde haar gedachten over hoe apparatuur zoals elektrotrekkers en Automatisch Geleide Voertuigen de kosten kunnen verlagen en de efficiëntie in de retailsector kunnen verbeteren.

Wat is er veranderd vanaf het moment dat u begon met het leveren van elektrische sleepboten en oplossingen aan de detailhandel en de distributiesector, tot nu?
Iris: “Terugkijkend op de afgelopen 13 jaar hebben we gezien dat de detailhandel en distributie altijd een grote markt voor ons is geweest. In deze tijd is er een snelle groei in e-commerce en orderpicking, en deze groei motiveert ons om onze klanten efficiënter en ergonomischer te laten werken. Zo werken we al 8 jaar samen met een bekende Nederlandse distributeur, St. van de Brink, om hen te helpen hun proces efficiënter en ergonomischer te maken. Daarbij creëren we niet alleen een R.O.I. voor hen, maar ook een uitstekende werkrelatie.”

 

Wat verwacht u te zien in de distributiecentra en/of retail magazijnen van de toekomst?
Iris: “In de toekomst zullen we een toename zien in het wereldwijde automatiseringsproces in alle sectoren, inclusief retail en distributie. Volledig geautomatiseerde magazijnen zijn de toekomst, maar soms gaat het niet alleen om werkplekken zonder personeel, maar bijvoorbeeld ook om gedeeltelijke automatisering in een gedeeltelijk geautomatiseerde logistieke stroom. Het idee achter gedeeltelijke automatisering is om een workflow te creëren die niet alleen afhankelijk is van de menselijke capaciteit, maar waar mens en machine samenwerken om ziekteverzuim en werkgerelateerde ongevallen te verminderen.

Bij Movexx geloven we in automatisering, maar zonder de menselijke factor te verliezen. Dit doen we door het ontwikkelen van AGV’s of robots die de menselijke arbeid optimaliseren. In de toekomst zal deze samenwerking tussen mens en machine alleen maar toenemen en Movexx zal daaraan meewerken. Maar voor nu zien we ook nog veel magazijnen die nog niet volledig geautomatiseerd kunnen worden. Voor die magazijnen bieden we gedeeltelijke automatisering aan magazijnen, samen met onze andere elektrotrekkers. Op deze manier brengen we oude en nieuwe technologie samen.”

 

Welke rol zal Movexx spelen als magazijnen het tijdperk van Industrie 4.0 ingaan?
Iris:
“Onze rol zal zijn om samen met onze klanten de best mogelijke oplossingen te vinden, of het nu gaat om het aanbieden van een gestandaardiseerde oplossing of een oplossing op maat. Veel klanten hebben bijvoorbeeld problemen met het koppelen van trollies. In een dergelijk geval werken we samen met onze engineers om de best mogelijke oplossingen te vinden om de trollies te koppelen. Bovendien staan veiligheid en gebruiksvriendelijkheid voor ons voorop en zolang we niet volledig tevreden zijn over deze twee factoren, blijven we zoeken om de juiste oplossing te vinden.

We hebben een zeer deskundig team dat aan de behoeften van onze klanten kan voldoen. Onze engineers zijn zeer gespecialiseerd en kunnen met de klant meedenken. Ook onze verkopers zijn ervaren en goed opgeleid. En als klanten de kers op de taart willen, zoals een logo op de machine, dan doen we dat. Dit maakt de machine herkenbaar als ze op locatie werken.
Vaak hebben we de speciale wensen van onze klant opgevolgd. Zo wilde St. van den Brink bijvoorbeeld hun machines volgen, dus hebben we gekeken hoe we een GPS-apparaat in de machine konden installeren. Het bouwen van een machine die voldoet aan alle specificaties van de klant is voor ons heel erg leuk om te doen en zal iets zijn wat we in het tijdperk van Industry 4.0 zullen blijven doen.”

Wat maakt Movexx tot de perfecte retailpartner?
Iris: “Ten eerste ons dealernetwerk, dat ons niet alleen een wereldwijde aanwezigheid geeft, maar ons ook in staat stelt om de vragen van de eindklant te kunnen faciliteren en beantwoorden. Onze dealers zijn goed opgeleid en staan in direct contact met onze mensen. Als het gaat om aftersales vragen, kan onze dealer hulp en antwoorden bieden. Voor grotere klanten, die wereldwijd actief zijn, kunnen we ervoor zorgen dat de geleverde diensten en service consistent zijn. Dit alles maakt Movexx de perfecte partner voor onze klanten over de hele wereld.”

Hoe faciliteert Movexx retail klanten bij het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen?
Iris: “Wij helpen klanten hun strategische doelen te bereiken door het ziekteverzuim te verminderen en efficiëntere manieren van werken te faciliteren. In plaats van 1 trolley kunnen onze elektrotrekkers tot 5 trolleys koppelen en zo versnellen we het proces. In veel gevallen lijden werknemers in de distributie en de detailhandel aan ernstige rug- en schouderverwondingen, maar als ze eenmaal met onze machines werken, zien we minder ziekteverzuim. Door processen efficiënter te maken en het ziekteverzuim te verminderen, zorgen we er bovendien voor dat onze klanten op de lange termijn hun investering terugverdienen. Dit maakt ons een aantrekkelijke partner voor onze eindklanten.”

Waar staat uw bedrijf? De toekomst van magazijninrichting ligt in het efficiënter, soepeler en sneller verplaatsen van producten, in samenwerking met geschikte supportteams en -structuren. Samen zullen deze factoren niet alleen de retail- en distributiesector doen groeien, maar ze zullen ook helpen om vandaag aan de eisen van morgen te voldoen.

Om te weten te komen hoe we uw bedrijf naar een hoger niveau te kunnen brengen, bezoek onze website, neem contact met ons op of volg Movexx op LinkedIn.