Food & Pharma

Tried and trusted

Food & Pharma

De Food & Pharma sector heeft te maken met strenge hygiëne regels. Doordat er met medicijnen en voedsel gewerkt wordt mag er geen risico bestaan dat vuil of roest zich nestelt in de machine. Hierdoor zou de kwaliteit van de producten worden aangetast of het productieproces worden vervuild. Movexx heeft voor deze omgevingen twee speciale varianten elektrotrekkers ontworpen: de RVS en de Clean-Room.

Logistieke risico’s zonder elektrotrekker

In de Food and Pharma sector wordt er veel materiaal vervoerd naar en vanuit de productieruimte. Volgens een rapport van de Australische autoriteit WorkSafe Victoria zijn daar de onderstaande gezondheidsrisico’s aan verbonden.

Herhaaldelijke of aanhoudende posities, bewegingen of krachten voor lange duur:

 • verder dan 20 graden naar achteren buigen
 • meer dan 30 cm van het lichaam uitstrekken
 • draaien, draaien, grijpen, plukken of uitwringen
  handelingen met de vingers, handen of armen
 • kracht uitoefenen in een onhandige lichaamshouding

Hoge trekkracht:

 • het toepassen van ongelijke, snelle of schokkerige kracht tijdens het tillen, dragen, duwen of trekken

Omgevingsfactoren:

 • het verplaatsen van te koude voorwerpen

Verschil tussen RVS en Cleanroom modellen

Dit moet nog ingevuld worden

  Toepassingen

  De T1000 is uitermate geschikt om karren buiten clean-room omgevingen te verplaatsen. Zo heeft de elektrotrekker totaal geen moeite met het verplaatsen van karren tot 1000 kg, of het nou medicijnkarren of voedselkarren zijn.

  De T1000-RVS kan optioneel worden uitgerust met een vacuum systeem. Dit systeem zuigt zich vast aan RVS bakken die geen mogelijkheid bieden om op een normale manier aan te haken, waardoor deze eenvoudig verplaatst kunnen worden.

  De T1000-Clean Room is volledig afgesloten, waardoor er geen vuil kan ophopen. De elektrotrekker bestaat uit volledig roestvast staal en kan eenvoudig grondig gereinigd worden, wat de T1000-Clean Room een onderhoudsvriendelijke elektrotrekker maakt.

  Ontlast uw personeel en zorg ervoor dat ze effectiever en met meer plezier werken.

  Wat zeggen anderen over ons?

  "Voorheen verplaatsten we de zware waskarren met de hand, maar met de Movexx T1000 kunnen we in een treintje met meerdere karren rondrijden. Het is een heel stuk relaxter, ook voor mijn rug"

  Alex @ Rietveld ActiVite

  "Met de Movexx T2500-Platform kunnen we makkelijk en snel dingen transporteren van A naar B. Het is wendbaar, trekt snel op en is fijn om op te rijden"

  Marcel, transportmedewerker @ Amphia Ziekenhuis

  "Ik gebruik de elektrotrekker voor op de lange termijn. Ik wil over 40 jaar ook mijn werk nog kunnen doen"

  Paul, chauffeur @ St vd Brink

  Lees onze blogs

  3 Dingen om te overwegen bij het investeren in Retail Hulpmiddelen.

  3 Dingen om te overwegen bij het investeren in Retail Hulpmiddelen.

  In de afgelopen tien jaar heeft de detailhandel een belangrijke transformatie ondergaan, die voorheen voornamelijk werd gekenmerkt door gemak en grote vraag. Een keerpunt in de detailhandel was de opkomst van nieuwe technologieën, die zowel de interactie in de B2B-...