Elektrotrekkers

Ergonomische Elektrische Trekkers

 

Het is altijd een lastige en ergonomisch onverantwoorde klus. Het verplaatsen van zware winkelwagens, ziekenhuisbedden, transportkarren, industriekarren en rolcontainers. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen met de komst van de Movexx elektrische trekkers.

Compacte, uiterst gebruiksvriendelijke elektrotrekkers waarmee rolcontainers en andere rollende transportkarren heel eenvoudig en zonder lichamelijke belasting van de ene naar de andere plek gebracht kunnen worden.

Het merendeel van onze elektrische trekkers maken gebruik van de krachtige en duurzame lithium batterijen, waardoor goederenbehandeling omgezet wordt tot een eenvoudige taak. Bovendien zijn onze lithium batterijen verwisselbaar, om het werkproces te optimaliseren. Op aanvraag kan Movexx extra lithium batterijen en een wandsteun leveren. Dit maakt het eenvoudig om de batterijen tussentijds op te laden. Wat het probleem ook is, Movexx biedt de complete oplossing.

Een elektrotrekker is gemaakt om een lading op wielen te kunnen duwen of trekken. Hiervoor moet het op een trolley geplaatst worden of een ander platform met wielen. Bovendien beschikken Movexx trekkers over een gepatenteerd systeem dat ervoor zorgt dat twee zwenkwielen tot een bepaalde hoogte worden geheven om een verlies aan tractie te vermijden.

Om een elektrische trekker te koppelen aan een lading moet er iets gebruikt worden om het te koppelen. Wij leveren een standaard haak, die eenvoudig te koppelen is aan de meeste karren en trolleys. Indien de meegeleverde standaard haak niet gewenst is, kan er gewerkt worden aan een op maat gemaakt koppelsysteem. Overigens leveren wij niet alleen haken, maar ook andere op maat gemaakte oplossingen. Neem contact op met ons of een van onze dealers voor meer informatie.

 

Werking van onze Elektrotrekkers

Een elektrische trekker is voornamelijk afhankelijk van elektrische aandrijving. Door middel van een hefboomwerking is het mogelijk om neerwaartse kracht op de wielen te genereren. Het is de kracht die ontstaat door dit proces, wat ervoor zorgt dat een elektrotrekker grote en zware objecten kan verplaatsen.

 

Bespaar op Kosten en Verhoog de Productiviteit in uw Bedrijf

Bedrijven zijn continu op zoek naar efficiëntere mogelijkheden. Er heerst altijd de vraag of met de ingezette middelen niet meer resultaat had kunnen worden gerealiseerd. Zo nu en dan is dit niet het geval en moet er gekeken worden naar betere mogelijkheden. In dat opzicht zit u goed bij Movexx. Met onze elektrotrekkers is het namelijk mogelijk om zware lasten, met minder mankracht, en een hogere snelheid te verplaatsen. Uiteraard leidt dit tot een uitermate efficiënt werkproces.

Het valt ons nog steeds op dat werknemers in bedrijven handmatig zware ladingen verplaatsen. Het tillen, dragen en duwen van zware ladingen kan op den duur leiden tot aandoeningen aan het lichaam, zoals rugklachten en klachten aan arm, nek en schouder. Uit onderzoek is gebleken dat fysieke zware werklasten leiden tot een 24% tot 28% hoger ziekteverzuim. Het is niet alleen ellendig voor de werknemer, maar ook voor de werkgever als dit gebeurd. Als werkgever bent u namelijk verantwoordelijk voor uw werknemers en in het geval van geoorloofde absentie, is het ook nog eens een behoorlijke kostenpost.

Met de elektrische trekkers van Movexx is er geen fysieke inspanning meer nodig, die wordt geheel geleverd door de trekker. Het personeel is in dit geval vrijgesteld van het uitvoeren van fysiek zware lasten, en kunnen op een ergonomische manier aan het werk gaan. Uiteraard betekent dit vaak ook dat er minder arbeidskracht voor nodig is om een taak uit te voeren, waardoor u met minder mankracht meer gedaan kunt krijgen.

 

Investeer in een Machine met een Lange Levensduur

Onze trekkers worden in de vestiging in Veenendaal geassembleerd. Wij werken heel sterk modulair en waar mogelijk ontwikkelen wij een variant op basis van de componenten van onze bestaande producten. Hierdoor kunnen wij kwaliteit leveren voor een voordelige prijs.

 

Direct Bruikbaar Vanwege de Gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijke machines maken gebruik van een krachtige elektromotor. Hierdoor kunnen fysiek zware werkzaamheden worden verlicht tot de éénvoud van een handomdraai. Door het wisselbare accupack systeem wordt de flexibiliteit van de machines optimaal benut.

Elektrische trekhulpen zijn ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten. Bij Movexx wordt er alles aan gedaan om de trekhulpen zo eenvoudig mogelijk te ontwerpen. Het resultaat is een aanbod van elektrische trekhulpen, met enkele knoppen, die per direct bruikbaar zijn.

Aangezien elektrische trekkers geen ladingen van de grond heffen, hoeft er ook geen certificaat voor behaald te worden.

 

Krachtig met Trek –en Duwkrachten tot aan 6000kg

Met trek –en duwkrachten variërend van 500kg tot 6000kg, zijn de trekkers van Movexx inzetbaar in talloze situaties. Door jarenlange ervaring is Movexx in staat om de kennis en inzicht in het proces van goederenbehandeling, op een creatieve manier te vertalen naar nieuwe en werkbare oplossingen.

 

Toepassingen voor Elektrische Trekkers

Elektrische trekkers worden ingezet in verschillende logistieke processen, waaronder de onderstaande punten zich voordoen als enkele voorbeelden:

• De farmaceutische -en voedingsindustrie: voor het verplaatsen van trolleys en ketels;
• De retail & distributie: voor het verplaatsen van rolkarren;
• De industriële sector: voor het verplaatsen van zware machines;
• De zorgindustrie: voor het verplaatsen van ziekenhuisbedden en karren;
De afvalindustrie: voor het verplaatsen van afvalcontainers;
• Op luchthavens: voor het verplaatsen van karren, containers.

Alles wat op wielen staat kan verplaatst worden met de trekkers van Movexx, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

Lees meer