De toekomst van de detailhandel is automatisch geleide voertuigen

mei 15, 2020 | Blogs

De snelle opkomst van de wereldwijde e-commerce op gebieden als online retail, in combinatie met de grote bevolkingsdichtheid en de hoge verwachtingen van de klanten met betrekking tot kortere levertijden hadden geleid tot een verschuiving in de manier waarop bedrijven succes meten. Om te voldoen aan de eisen van de klant binnen de e-commerce en om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken, wenden retailbedrijven en fabrikanten zich tot nieuwe logistieke en geautomatiseerde oplossingen. 

Het is bekend dat deze automatiseringsoplossingen veel geavanceerde voordelen bieden, zoals het verlagen van de personeelskosten, het minimaliseren van de downtime en het maximaliseren van de prestaties en het verbeteren van de bedrijfsresultaten. Automatisch geleide voertuigen (AGV’s) zijn een type automatiseringsoplossing die de toenemende druk verlicht die door online retailers wordt gevoeld om orders efficiënter naar de klant te brengen en tegelijkertijd de uitvoeringskosten te verlagen. Van oudsher werden AGV’s gebruikt in productiesystemen, maar dankzij deze enorme voordelen nemen industrieën als productie, horeca, transport, logistiek en gezondheidszorg er kennis van.

Maar de vraag die velen stellen is, zijn AGV’s gunstig voor zowel werknemers als bedrijven? Laten we beginnen met het werknemersaspect.

Een AGV1000 trekt automatisch een trolley over een optisch spoor


VOORDELEN VOOR WERKNEMERS

Als het gaat om de voordelen voor de werknemers, zijn de twee belangrijkste punten waarmee rekening moet worden gehouden; efficiëntie en effectiviteit. Het eerste verwijst naar hoe goed AGV’s de werkomstandigheden verbeteren, terwijl het tweede verwijst naar hoe nuttig de werknemers AGV’s vinden.

AGV’s zijn zeer veilig en betrouwbaar. Ze worden vaak geleverd met verschillende veiligheidstoepassingen, zoals veiligheidsscanners, die de machine automatisch stoppen wanneer een object of persoon het pad kruist. Onze AGV’s hebben een laag zwaartepunt en werken op een soepele, gecontroleerde manier, wat stabiliteit biedt en het risico op menselijke fouten, verwondingen en het risico op beschadiging van goederen tijdens het transport voorkomt. 

De Movexx AGV1000 bijvoorbeeld is zowel efficiënt als effectief. Hij kan automatisch wagens met twee zwenkwielen en twee vaste wielen aan- en afkoppelen en is in staat om een lading van 1000 kg te verplaatsen. Het is een onderhoudsvriendelijke machine en heeft een snelwisselsysteem voor 36Ah-lithiumbatterijen, wat het laden snel en eenvoudig maakt.

AGV’s zijn ook zeer nuttig omdat ze de productiviteit van de werknemers kunnen verbeteren. Met AGV’s zijn werknemers in staat om sneller en nauwkeuriger te werken en taken met meer gemak uit te voeren. Bovendien hebben AGV’s het potentieel om de fysieke eisen van werknemers te verminderen, wat betekent dat werknemers fysiek zware taken of monotone taken kunnen vermijden en de AGV het in plaats daarvan kunnen laten doen.

Als het gaat om efficiëntie en effectiviteit, geven AGV’s werknemers geruststelling omdat ze weten dat ze kunnen vertrouwen op betrouwbare apparatuur om hun werk veilig te kunnen doen. Naast het verbeteren van de veiligheid en productiviteit op de werkplek, kunnen AGV’s ook een positieve invloed hebben op de zakelijke kant van de zaak.

 

De AGV1000-UnderRider rijdt onder een trolley door en haak dan automatisch aan.

 

ZAKELIJKE VOORDELEN
Een belangrijk zakelijk voordeel van de integratie van AGV’s in de retail- en distributiesector is dat er geld wordt bespaard. AGV’s zijn niet alleen in staat om de arbeidsgerelateerde overheadkosten te verlagen, zoals verzekeringskosten, pensioenen, boetes voor veiligheid en gezondheid op het werk en vakantiekosten, maar door hun innovatieve en slimme software minimaliseren ze de bedrijfskosten van traditionele apparatuur zoals vorkheftrucks. AGV’s kunnen ook de orderverzamelsnelheid en -volumes verhogen en tegelijkertijd de onnauwkeurigheid van het orderpicking verminderen als gevolg van menselijke fouten.

Een ander voordeel van het integreren van AGV’s in uw bedrijf is dat, in tegenstelling tot medewerkers, AGV’s geen training nodig hebben. Dit vermindert de extra kosten die gepaard gaan met het opleiden of hercertificeren van uw personeel of tijdelijke werknemers. Het spreekt voor zich dat AGV’s niet afhankelijk zijn van de omstandigheden op de arbeidsmarkt.  AGV’s kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week en zonder menselijk toezicht rijden, wat betekent dat uw bedrijf ook in de nachtdienst, in het weekend en op feestdagen kan blijven functioneren. AGV’s geven ondernemers de nodige geruststelling omdat ze kunnen besparen op kosten die verband houden met de lonen van werknemers, kapitaaluitgaven of leasekosten en exploitatiekosten. Zo kunnen ze zich concentreren op wat belangrijk is, namelijk het voldoen aan de behoeften van de klant.

Aangezien de concurrentiestrijd van de detailhandel, de distributie, de productie en de orderverwerking blijft toenemen, moeten bedrijven kijken naar manieren om hun toeleveringsketen te optimaliseren, zich te onderscheiden van de concurrentie en een concurrentievoordeel te behouden. AGV’s zijn een kosteneffectieve oplossing voor de lange termijn om de nauwkeurigheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van de retailactiviteiten te transformeren en tegelijkertijd zowel het bedrijf als zijn mensen te bevoordelen. Het opnemen van AGV’s resulteert in snellere procestijden en minder orderpickfouten en een beter serviceniveau, wat allemaal een blijvende impact heeft op de klanten die u nu heeft en de klanten die u hoopt te winnen in de toekomst.

Neem vandaag nog contact met ons op om te zien welke van onze AGV’s het beste passen bij uw bedrijf en uw medewerkers. U kunt ook onze website bezoeken om meer te weten te komen over AGV’s.

De AGV-BASIC is vanwege de aantrekkelijke prijsstelling de perfecte elektrotrekker om in te stappen in de wereld van AGV’s.