Airport

Enjoy the ride

Airport

In de airport sector wordt gebruik gemaakt van diverse soorten trolleys. Denk hierbij aan bagagekarren voor de reizigers, maar ook maaltijdkarren voor in het vliegtuig. Hoe kunnen elektrotrekkers in dit proces ondersteuning bieden?

Veiligheid en gezondheid

Een belangrijk punt bij het afhandelen van bagage en vracht is de fysieke belasting dat personeel ondervindt. De Europese richtlijn 90/269/EEG verklaart dat wanneer het handmatig laden of verplaatsen van materiaal niet kan worden vermeden, er organisatorische veranderingen moeten plaatsvinden om personeel van hulpmiddelen te voorzien. Deze hulpmiddelen moeten de risico’s van het handmatig verplaatsen van materiaal wegnemen. De inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkomstandigheden) controleert of aan deze veranderingen voldaan wordt. Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk om aan deze veranderingen te voldoen. “Veertig procent van de werknemers denkt langer te kunnen doorwerken als ze minder fysiek belastend werk zouden doen”, zegt Marga Zuurbier, directeur Arbeidsomstandigheden van de Inspectie. “Het gaat dan om tillen, dragen, duwen, trekken en het uitvoeren van repeterende handelingen. Als dit te zwaar en te veel is, of te lang duurt, kan overbelasting ontstaan in de vorm van pijn en schade in de onderrug, een hernia of zelfs breuken.” Movexx produceert elektrotrekkers die uitermate geschikt zijn om deze fysieke belasting bij werknemers weg te nemen.

Schiphol

Op een luchthaven als Schiphol passeren jaarlijks 71 miljoen passagiers, 53 miljoen koffers en 1,7 miljoen ton vracht met bijbehorende arbeidsrisico’s. Gelukkig heeft Schiphol jarenlang naar innovatieve oplossingen gezocht om deze arbeidsrisico’s te verminderen. Zo heeft Schiphol bij Movexx elektrotrekkers aangeschaft om treintjes bagagekarren tegelijk te verplaatsen, zonder fysieke kracht te hoeven leveren.

Maaltijdkarren

In de airport sector gaat alles via strakke planningen. Een vliegtuig moet op tijd kunnen vertrekken. Personeel moet daarom snel een vliegtuig kunnen bevoorraden. Om dit zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren hebben wij een optie ontwikkelt voor onze elektrotrekkers. Deze optie zorgt ervoor dat er een trein van vijf maaltijdkarren tegelijk vervoert kunnen worden. Zo blijft de werknemer onbelast, terwijl de efficiëntie wordt verhoogd.

Toepassingen

De T6000 kan eenvoudig 6000 kilo verplaatsen en is uitermate geschikt voor het verplaatsen van grote constructies op wielen, zoals deze mechanische trap bij KLM.

Zelfs een helikopter van 3000 kilo is geen probleem voor een krachtpatser als de T3500. Door de eenvoudige bediening en het compacte formaat kan de T3500 snel gebruikt worden, terwijl die weinig ruimte inneemt.

Een groot aantal bagagetrolleys handmatig vervoeren kost veel energie en is tijdrovend. Waarom kiest u er niet voor om een trein van bagagetrolleys te vervoeren terwijl u comfortabel op een T2500-Scooter zit en geen enkele fysieke inspanning hoeft te leveren? Zo blijft u langer energiek, terwijl het u slechts een fractie van de tijd kost.

Ontlast uw personeel en zorg ervoor dat ze effectiever en met meer plezier werken.

Wat zeggen anderen over ons?

"Voorheen verplaatsten we de zware waskarren met de hand, maar met de Movexx T1000 kunnen we in een treintje met meerdere karren rondrijden. Het is een heel stuk relaxter, ook voor mijn rug"

Alex @ Rietveld ActiVite

"Met de Movexx T2500-Platform kunnen we makkelijk en snel dingen transporteren van A naar B. Het is wendbaar, trekt snel op en is fijn om op te rijden"

Marcel, transportmedewerker @ Amphia Ziekenhuis

Lees onze blogs

Investeren in vitaliteit op de werkvloer loont

Investeren in vitaliteit op de werkvloer loont

Bij vitaliteit draait het om de hoeveelheid levensenergie of simpel gezegd om lekker en gezond in je vel zitten. Een gezonde levensstijl is daarbij het uitgangspunt. En deze gezonde levensstijl ontwikkel je niet alleen in je vrije tijd, maar zeker ook op de werkvloer....