9 manieren waarop Automatisch Geleide Voertuigen het goederentransport efficiënt maken.

apr 4, 2019 | Blogs

Wat is een AGV?

AGV is een afkorting voor ‘Automatisch Geleid Voertuig’. AGV’s worden gebruikt om effectief en efficiënt materialen van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. AGV’s zijn automatische voertuigen die geen constante menselijke controle of ingrepen vereisen.

Menselijke tussenkomst is alleen nodig voor de eerste stap, waarbij de AGV wordt geplaatst en de software wordt geïmplementeerd.

 

Voordelen van een automatisch geleid voertuig:

AGV’s zijn relatief eenvoudig te bedienen. De sensoren, die samen met slimme software de meest optimale route bepalen, maken het mogelijk om automatisch van koers te veranderen wanneer een obstakel wordt geïdentificeerd. Dit betekent dat er niets in de weg kan komen te staan bij het uitvoeren van zijn werk!

Hier zijn 9 voordelen van het gebruik van automatisch geleide voertuigen om goederen te vervoeren: 

1) Verhoog de tevredenheid van de medewerkers:
Niemand houdt ervan om constant hetzelfde werk uit te voeren. Vooral niet als het om het trekken en duwen van karren gaat. Dit maakt het werk saai en leidt tot frustratie of lage tevredenheid. Waarom zou u niet kiezen voor een AGV en uw werknemers meer stimulerend werk te laten doen?

2) Verlaag de arbeids- en materiaalkosten:
AGV’s gebruiken software om alle transportroutes te volgen. Dit betekent dat er geen werknemers nodig zijn om de karren te bewegen wat resulteert in minder arbeidskosten. Bovendien is het ontwerp van de AGV geoptimaliseerd, waardoor de kosten voor het onderhoud van een AGV laag zijn.

3) Verbeter de veiligheid van de werkomgeving:
De sensoren, die signalen doorgeven wanneer er sprake is van een obstructie, geven de operator voldoende tijd om het probleem te vermijden en/of op te lossen. Dit elimineert potentieel gevaar. Het gevaar van verwondingen die kunnen worden veroorzaakt door kapotte goederen en het risico op beschadiging van andere producten worden vermeden. Dit alles draagt bij aan een veilige werkomgeving voor de werknemers.

4) Bespaar energie:
Wanneer werknemers materieel bedienen, zoals zware heftrucks of andere grote voertuigen, daalt hun fysieke en mentale energieniveau en daarmee hun welzijn. Omdat AGV’s op verwisselbare accu’s werken, zijn de gedaalde energieniveaus (snel) herladen.

5) Bespaar tijd:
Het verplaatsen en vervoeren van goederen is een arbeidsintensieve, tijdgebonden klus, met weinig ruimte voor fouten. AGV’s zijn zeer efficiënt als het gaat om het verhogen van de productiviteit en het verminderen van de totale tijd die aan het transport van goederen wordt besteed, wat op de lange termijn uw bedrijf tijd en geld bespaart.

6) Verhoog de productiviteit:
Een AGV, in tegenstelling tot fysieke werknemers, vergeet nooit iets. De AGV hoeft nooit een pauze te nemen, neemt geen vakantie en vertraagd niet (tenzij er een object in de weg staat natuurlijk). De levensduur van de batterij is zo ontworpen dat hij lange, storingsvrije uren meegaat.

7) Vermindert productschade:
Menselijke fouten of een slecht inschattingsvermogen bij het vervoer van goederen kunnen financiële gevolgen hebben. Omdat een AGV de goederen soepel en nauwkeurig kan vervoeren, vermindert het mogelijke productschade, zoals deuken of krassen. Een AGV gebruikt de ingebouwde sensoren om eventuele obstakels op zijn pad te detecteren, wat betekent dat u er zeker van kunt zijn dat de goederen op punt B in dezelfde staat aankomen als dat ze punt A hebben verlaten.

8) Verlaagt de operationele kosten:
De eenmalige kosten, geïnvesteerd in de aankoop van een AGV, garanderen meerdere voordelen op lange termijn, waaronder een lange levensduur en duurzaamheid. Een enkele batterij-lading kan meerdere uren meegaan. U bespaart tijd, energie en u betaalt geen hoge onderhoudskosten.

9) Hoog rendement van de investering:
Investeren in automatisch geleide voertuigen bespaart u tijd en geld. Het zal de handmatige arbeid verminderen en de productiviteit verhogen. Het vermindert de kans op productschade en maakt uw werkomgeving veiliger. Tot slot zal Automatisch Geleide Voertuigen uw ROI verhogen. Maak de slimme keuze en investeer vandaag nog in een AGV! 

Alle voordelen hebben wij kort samengevat in bovenstaande infographic

Een AGV2500 trekt een E-frame over een optisch spoor.

Een AGV1000-UnderRider beweegt een lading door onder een kar door te gaan en zich vast te klemmen aan de kar.

Een AGV-BASIC is het perfecte instapmodel om  al van de voordelen van een AGV gebruik te kunnen maken.